HTML

And Now For Something Completely Different

Minden olyan dologról, ami valamilyen hatással van életemre.

Friss topikok

Linkblog

Síri csend

2009.03.03. 20:59 gojko89

Csend. Síri csend. De hát mi más legyen egy temetőben? Mert a halottak ugye nem beszélnek. Ám van olyan, amikor már az élők sem. Holtak és élők csendben. Síri csendben. Valami eltört...

Tatárszentgyörgyön is, de már korábban Veszprémben is. Két külön tragédia és mégis van bennük rengeteg közös.Veszprém után hatalmas volt a riadalom, kongtak a harangok, ugattak a kutyák.

Tatárszentgyörgyön csak az égő ház gerendái sercegtek. Nem lehet állítani azt, hogy a két gyilkosság között összefüggés van. Mert bizotsan nincs. Emellett az is biztos hogy van. Mert ide vezet az, amikor nyíltan szídjuk a másikat, legyen bármilyen is a bőrszíne. Ide vezet az, hogy táptalajt biztosítunk a rasszizmusnak.

Ide vezet. Ok nélküli, eszetlen öldöklésekhez. Brutalitáshoz, kegyetlenséghez. És bármilyen fájdalmas is leírni ezt, milyen irónikus ez a világ? Nem? Nemrég égtek a vonalak,  üvöltötte a sokaság: "Gyilkosok! Állatok! Kiírtani!"

Mikor meg egy ilyen gonosz kívánság teljesül, akkor meg hirtelen síri csend lesz. Fájdalmas síri csend. Ilyenkor senki nem akar beszélni, ilyenkor senki nem üvölt, kiabál.

Csend van. Síri csend. Valami eltört...

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: magyar roma cigány valóság gyilkosság gyilkos

A bejegyzés trackback címe:

https://gojko89.blog.hu/api/trackback/id/tr3978332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.04. 08:13:06

TemetésElmentem Csorba Róberték temetésére. Nem szeretek kórházba, temetésre járni, nem szeretek az elmúlással foglalkozni, de most úgy éreztem, hogy ott kell lennem, mert ez több volt egy szimpla temetésnél. Többezredmagammal nem csak azt az 5 éves kisfi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása