HTML

And Now For Something Completely Different

Minden olyan dologról, ami valamilyen hatással van életemre.

Friss topikok

Linkblog

Cigány!

2009.02.10. 23:03 gojko89

Magyarországon eddig is mindenről a cigányok tehettek. Már a szóhasználat is sokat mutat. Nem roma, nem, cigány. Mert Magyarországnak nincs elég nemzet, etnikum, amit utálni lehet/kell.

Ezen a "nemes listán" ott vannak a szerbek, a szlovákok, cigányok, zsidók, románok. Mert az föl sem merül, hogy nem kéne ilyen lista.

Persze nem akarom védeni azokat, akik hidegvérrel kivégeznek egy embert, nem. Nem is akarom védeni a bűnözőket sem. Akiket meg akarok védeni, azok a romák. Itthon ugyanis eddig is a sztereotípiákból táplálkozott sok ember, most meg pláne előkapják ezeket.

"Ezek nem magyarok, nem emberek, ezek állatok, ezek cigányok. Remélem kiírtják őket a szerbek. Ki kell őket írtani." - ilyen és ehhez hasonló vélemények százaival, ezreivel találkozik az ember bármerre jár-kel a világhálón. Hirtelen mindenki az igazság bajnoka lett, hirelen mindenki magyarnak, rendőrbarátnak, románbarátnak áll. Mert a romák elleni "nemes, szent küzdelemben" össze lehet fogni az utált románokkal és szerbekkel is.

Mert vasárnap óta mindeki a "cigány probléma" egyetemes szakértője, "nagyagya" lett. Mert vasárnap óta mindenki nyíltan cigányozik, itélkezik. Mert megteheti, mert ő magyar. Mert ő törvénytisztelő, felsőbbrendű magyar. Mert így is kell tenni. Attól leszel magyar, attól leszel az igazság követe, ha kiírod naponta az üzenőfalra az iwiw-en, hogy ki miért, és hogyan cigány, meg, hogy hogyan erőszakolnak meg kislányokat, meg, mert cigányozó kommenteket írsz az indexen, origon, bárhol.

Mert a bűn tényleg csak sötétebb bőrű lehet. Mert ha Magyarországon születsz és cigány vagy, akkor nem vagy magyar. Mert a többség valószínűleg életében nem hallotta Marian Cozma nevét, most mégis láncoskutyaként ugat. Mert a többség le sem állt volna foglalkozni a tragikus hírrel, ha nem cigányok követték volna el.

Mert Magyarországon mindenről a cigányok tehetnek. Miattuk van államadósság, miattuk maradunk le a környező országoktól, miattuk van belső feszültség, miattuk van Gyurcsány, miattuk van melegfelvonulás, miattuk vannak kommunista bérencek, miattuk vannak zsidók, miattuk sárgább itt a fű is, miattuk vannak rendőri túlkapásuk, sőt a négyes metró is miattuk késik.

Miért? Mert cigány!

1 komment

Címkék: gyurcsány szerb roma cigány román cozma

A bejegyzés trackback címe:

https://gojko89.blog.hu/api/trackback/id/tr77935922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bokrif 2009.03.02. 20:59:48

Ez egy jó írás.
Egyet kell értenem, bár azért kicsit cinikusabb voltál a kelleténél. (Ettől még jó az írás :)
süti beállítások módosítása