HTML

And Now For Something Completely Different

Minden olyan dologról, ami valamilyen hatással van életemre.

Friss topikok

Linkblog

Szemét, XXL-es mérteben

2008.10.17. 14:15 gojko89

XXL. Három betű. Sok jelentés kapcsolódik hozzá. Lehet ruhaméret, lehet csak három betű, lehet egy "felnőtt tartalmat" felvonultató csatorna. A tegnapi napon egy új jelentést kapott, ám ezzel senki sem járt jól. Elindult a TV2 XXL című műsora.

Gyanútlanul ültem le a beszélő doboz elé tegnap este. Akkor még nem láttam előre, milyen "antiélményben" lesz részem. Divatos kifejezéssel, éppen egy 100-as "Channel Surfing"-et folytattam, amikor megakadtam a Bagi-Nacsa duón. Már látom, hogy itt kellett volna szólni valakinek, hogy vegye el tőlem a távirányítót és addig verjen vele, míg nem mondom, hogy kapcsoljunk el.

Ugyanis Bagi-Nacsa duónk nem a szokásos műsorukban "vicceskedtek." A jelentek között látom, hogy valamiféle XXL nevű műsorról van szó. Azt egy-két percen belül látni lehetett, hogy itt bezony sok pénz beleöltek a díszletbe, emberekbe, a show-ba. Kérdezem én, minek?

A műsor ugyanis borzalmas színvonalat nyújott. (Ha ezt lehet egyátalán annak nevezni) Ezen nem annyira lepődtem meg, ugyanis a mai magyar médiában felsztárolt "jajdevicces" emberkék nagy százaléka ripacs és egyátalán nem vicces. Azon viszont meglepődtem, hogy viszonylag nagy nevek, Kern András, Dolák-Saly Róbert, Kamarás Iván is nevüket, arcukat adták ehhez a műsorhoz.

A koncepció sem világos. A stúdió tisztára Fábry show stílusú, itt is zenekar huzza a talpalávalót. Valamiféel műsorvezetés is van, és jönenk a "vicces" bejátszások. Ezzel akarják a Fábry Show-t tönkretenni? Vagy esetleg a nem megbecsült Beugrót pótolni? Elég gyenge próbálkozás.

A jelenetek egyszerűen nem viccesek. Azok próbálnak lenni, de nem sikerül. Nincs poén a végükön, nincs csattanó. Egyszer csak végük. Elszomorító, hogy ennyire ötlettelen tud lenni egy műsor. Valószínűleg bármelyik általános iskolai felső tagozatban viccesebbek a srácok egymást közti beszólásai, mint az XXL jelenetei.

Megint vissza Bagi Ivánhoz és Nacsa Olivérhez. Az Olivér nagy arc, és ha nem "kilóra kell nyomni" a baromságot, akkor kifejezetten szeretem, amit csinál, mert akkor tényleg vicces. Ilyenkor viszont borzalmas, ahogy vonaglik a képernyőn. Bagi Ivánon meg egyszerűen még mindíg nem értem mi vicces. Utánozta Baló Györgyöt, ping-pong labdák voltak a szeme helyén és megnyomta a szavak első szótagjait, de ennyi. Hol a Balós bugó hang? Hol a raccsolás, a sejpítés. Ember, ez nem vicces.

Ez volt a jellemző az egész műsorra. Mintha azzal, hogy a kellékek sokba kerültek és oda vannak rakva, el lenne intézve minden. Szegény Hofi Géza -Isten nyugosztalja- szerintem forgott a sírjában. Milyen szinten vagyunk már? Az egész műsor technikástól, sok szereplőstűl, mindenestől nem ért fel ennek az embernek még a bokájáig se.

Ennyit a több száz milliós műsorról. Kiírják, hogy a stúdióképek élők, a zenekar is élőben játszik. Középen több óra is lógott a plafonról, amiken tisztán látszott, hogy ott fél 10 lesz. A baj az, hogy ekkor már fél 11 volt. Ja, és következő adásban, ami két hét múlva lesz nehogy üsse a Fábry Show-t, más műsorvezető duó lesz. Az egész koncepció halott, gyengék a jelenetek és a színészek, és még sokba is került.

XXL? Szemét a legnagyobb méretben.

1 komment

Címkék: tv tv2 tévé xxl bagi nacsa

A bejegyzés trackback címe:

https://gojko89.blog.hu/api/trackback/id/tr8718669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2008.10.22. 22:16:32

A tv2 koncepciója egyértelmű: lenyúlni a Saturday Night Live c. amerikai show-t. (élő, mindig más műsorvezető, meghívott zenekar, jelenetek, híradó stb.) Csak az a baj, hogy olyan minőségben csinálták, hogy a szar szó teljesen új értelmet nyert ezáltal.

A Bagi-Nacsa párossal amúgy nem lenne baj, a Banánhéj egész jó volt, de azóta nem tudnak újat mutatni.

Egyébként jó kritika, tetszett.
süti beállítások módosítása