HTML

And Now For Something Completely Different

Minden olyan dologról, ami valamilyen hatással van életemre.

Friss topikok

Linkblog

Goodbye Mr. Sisa!

2008.09.30. 16:45 gojko89

A mai napon hivatalosan is elváltak Sisa Tibor és az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) útjai. Ennek a szomorú hírnek megint rengeteg vonzata van. Olyan kérdéseket vet föl, amiket csak az "emelesz"-ben tudnának megválaszolni. Először is például, miért kell olyan helyzetbe hozni az elmúlt 20 év legnagyobb magyar sikerét szállító edzsőt, hogy beadja felmondását?

Az MLSZ-en nehéz kiigazodni. Ezt már láthattuk akkor mikor a felnőtt válogatott szövetségi kapitányát, Várhídi Pétert áltatták. Várhídi mondjuk kézzel fogható eredményeket, nem ért el, de Sisa Tibor-nál messze nincs erről szó. Sisa Tibor sikereket ért el, egy sikeresnek predesztinált társasággal. Sisa Tibor előbb kivitte ezt a generációt, az U-17-es Európa bajnokságra, majd két évvel később kijuttatta őket az U-19-es EB-re, ahol ha már ott voltak bronzérmet szereztek. Sisa ezek után nem pocskodniázott, nem emelte fel a hangját sem, csak várta, hogy az MLSZ leüljön vele tárgyalni. A legújabb törekvések pedig ugye arról szólnak, amit már a nagy válogatottnál is megpróbáltam. Legyen egy "team", akik irányítják az utánpótlásképzést. Ebben Sisa Tibor helyet kapott volna, ezt még az MLSZ is érezte, hogy kell. Viszont a csapatával, akik sikerükkel az U-20-as világbajnokságra is kijutottak, nem dolgozhatott volna tovább. Persze, hogy ebből köszöni szépen, de nem kér...

És jön a kérdés? Mégis, mire volt ez jó? Egy elismert, nem tegnap óta ott dolgozó és nem mellesleg, sikereket elérő edzőt így félrelökni. Helyére egy holland szakember jön, akit nem akarok bántani, de csak annyit lehet róla tudni, hogy holland és az Ajax akadémiáján dolgozott valamikor. Véleményem szerint a hollandus szakembernek van helye, és jó, hogy hívták segíteni elvégre az Ajax utánpótlásképzése a világelitbe tartozik. Azonban egy olyan szakembert, aki már több éve dolgozik ezekkel a tehetséges srácokkal, és szeme láttára nőttek fel, ezért elküldeni, szerintem elég nagy "böszmeség".

Mert ugye Magyarországon csak úgy úszkálunk az értékekben és az eredményekben. Ahol a "mert a külföldi, azért az mégis csak külföldi" elv, teória még mindíg ott van. Természetesen én szeretném a legjobban, hogy továbbra is jó eredményeket érjünk el, de ez a mentalitás nem éppen haladó.

Sokan azt mondják nincsenek értékeink a futball-ban (meg amúgy se). A helyzet azonban nem ez. Vannak értékeink, de nem becsüljük meg őket és tékozoljuk őket.

Én személy szerint megköszönném Sisa Tibor-nak a többéves kemény munkát, és remélem, hogy látjuk őt még címeres melegítőben a partvonal mellett állni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci mlsz tibor sisa

A bejegyzés trackback címe:

https://gojko89.blog.hu/api/trackback/id/tr67689274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása